arcanum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Cilj ovog foruma je okupljanje što većeg broja magijskih iskustava i podataka o paganizmu na jednom mjestu, te stvaranje jedinstvene zajednice.
 
HomeHome  TražiTraži  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  
Novi članovi, dobrodošli. Blessed be.

 

 Rituali i spellovi

Go down 
Idi na stranicu : Previous  1, 2
AutorPoruka
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitimeMon Sep 24, 2012 3:56 pm

Želi li netko očistiti prostor od djelovanja loših duhova i loših onostranih sila, spremi mu mješavinu za kađanje od smolavih suza nekog crnogoričnog drveta i osušenih komadića stabljike i cvijeta bijelog ljiljana. Mješavina neka je napravljena od dvije trećine smole i jedne trećine biljke. Mješavina se baca na žar drvenog ugljena u kadionicu i njome se kadi cjelokupni prostor koji se želi očistiti i pročistiti .Nakon izvođenja ovog obreda u bilo koje vrijeme bilo kojeg dana, cjelokupni nakađeni prostor nije samo očišćen, već i zaštićen od svih mogućih djelovanja loših duhova i zli onostranih sila.Ovo je vrlo stara receptura pripremanja ljubavnog napitka, a njezino otkrivanje pripisuje se keltskim druidima. Jedno je od najjači vještičijih ljubavnih pomagala i uvijek daje odlične rezultate. Da bi ga se pripremilo treba imati pet listova verbene, komadić grančice imele i sedam cvjetova omana. Sve treba dobro osušiti, pa staviti na dno stupe. Na to se stavlja po tri kapi sline i po tri kapi krvi osobe koja naručuje izradu ovog ljubavnog napitka.Zatim se sve to vrlo brižno stuca u prah, pazeći da ne ostane ni jedan veći komadić bilja .Za to vrijeme recitiraju se himne u čast Hebondije i Herte.Kada je prah stucan, na njega se ulijeva naprstak posvećene vodice, koja je nastala mješanjem posvećenih vodica iz sedam raznih katoličkih crkvi. Zatim se napitak ostavlja stajati 12 sati u zatvorenoj boci, na zamračenom mjestu. Po isteku tog vremena, napitak treba profiltrirati.Sloj praha koji ostane na platnu ne baca se, već se suši i sprema. Moguće ga je pomiješati sa duhanom osobe koja puši, jer je djelovanje također odlično. Profiltrirani ostatak tekućine stavlja se u bočicu i predaje osobi koja je naručila izradu.Napitak se stavlja u količini svaki puta po tri kapi u jelo ili piće, ali najviše sva puta tokom jednog dana.


Vještice u pravilu samo u izuzetnim prilikama koriste sam tamjan ili smolave suze bez ikakvih dodataka. Čak i kad je riječ o tom jednostavnom načinu korištenja, nastoji se izmiješati nekoliko vrsta tamjana ili nekoliko vrsta smolavih suza različitog crnogoričnog drveća jer se na taj način postiže bolji učinak. No, Vještice ipak najradije koriste složene tamjane ili složene mješavine smolavih suza.Na taj se način može upravljati svrhom kađenja u određenom pravcu ostvarenja želja.

Osim već spomenute osnovne mješavine, evo još jedne koja se koristi kao podloga za izradu tamjana u određene svrhe:

u jednakim omjerima treba izmiješati - crvenog koralja, suhih listova verbene, osušenih cvjetova crvenih ruža, praha nastalog tucanjem drveta bora, jantara i mošusa. Sve se zajedno treba stucati u stupi, uz dodavanje malo po malo kapljica rose, kako bi se dobila jedinstvena mješavina u obliku paste. Zatim se od ove mase izdavajau komadići od kojih pola centimetra promjera, rade se kuglice i ostavljaju osušiti na suncu. Kad su kuglice suhe, valja ih posebno pospremiti i čuvati kako ne bi navukle vlagu. Za kađenje se u svakoj prilici koriste samo po tri takve kuglice.

Ova mješavina za kađenje takva kakva jeste, koristi se za izazivanje ljubavnih osjećaja, odnosno za pojačavanje rada određenih pomagala vezanih za izazivanje ljubavi i sveg onog što Venera štiti.

Dodaju li se neki drugi pridodaci, tada se određeno djelovanje u smislu ostvarenja želja vezanih uz djelovanje Venere pojačava.


I čuvarkuća također može biti svojevrsno dražilo koje pomaže u slučajevima tjelesne nezaintresiranosti. Želiš li napraviti pomagalo, uzmi gram čuvarkuće i isto toliko ružmarinovog lišća, pa od tog spravi čaj. Daj dragoj osobi neka ga pije između dva obroka kao osvježavajući napitak, a neposredno nakon ispijanja primjetit će se učinak ispijenog i doći će do ljubavnih užitaka.
Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitimeMon Sep 24, 2012 3:57 pm

Uzmite crveni papir i razrežite ga na tri trake dužine kojih 20 centimetara a širine oko 3 centimetra. Na trakama bijelom bojom ili flomasterom ispišite svoje ime i prezime, naziv poduzeća ili dioničkog društva, a zatim još i poslovnu zelju koju želite ostvariti. Držite ove trake sat vemena ispod svijećnjaka s upaljenom crvenom svijećom, a onda ih posložite tačno 11 puta.


Sve ti presložene trake zalijepit ćete ispod svog radnog stola na kojem radite i to tako da budu zalijepljene na svim stranama stola osim na onoj gdje je stola na kojem sjedite.
U izraženim željama traži se postupnost, jer se se one nakon ostvarenja mogu mijenjati. Dovoljno je i opet ispisati tri nove trake, prethodne spalite, a nove zatim staviti na njihova mjesta.Kad dođe vrijeme dozrijevanja divljih ruža, odrežite grančicu s nekoliko crvenih plodova na njima. Tu grančicu nosite u ruci i prenesite je preko nekog mosta, ispod kojeg teče neka rijeka ili potok. Zatim grančicu odnesite u svoj poslovni prostor, stavite u prikladnu vazu ili čašu i držite je, puštajući je da se osuši do kraja.
Ovo je vrlo stara čarolija koja tjera zle, negativne sile i energije, te pročišćava cjelokupni prostor oko vas.
Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitimeMon Sep 24, 2012 3:58 pm

Priroda sa svojim raznolikim biljem zraći vrlo snažnu energiju u svoju okolinu i u njezinom okrilju uvijek je nečeg magijskog i svetog.Od davnina poznate su određene trave kao svete, a to isto vrijedi i za određeno drveće. Radi se o biljkama izrazite snage, iz kojih naprosto zrači određeni magnetizam, izlazi nevjerojatna snaga vrlo jakog uticaja na ljude.U magiji Vještice koriste upravo tu snagu i to prirodno zračenje. Da bi se iskoristila ta snaga, njome valja prvo zavladati.

Za Vještice, najznačajnije su one biljke koje imaju jaki miris, jer je upravo u tom mirisu i sadržana snaga takvih biljaka. Kod drveća, najznačajnije je uvijek ono dugovječno, veliko, koje se stapa svojim rastom s okolinom. Mogućnosti korištenja smolavih suza ili tamjana su upravo u tome što su oba pomagala za kađenje proizvod drveća koje je dugovječno i koje kroz te izlučevine isijava svu svoju snagu i reklo bi se osobnu energiju.

Zato Vještice koriste za spravljanje svojih tamjana samo određeno bilje ili samo određeno drveće, mješajući ga sa smolavim suzama i pojačavajući tako učinak, a ne koristi svo bilje i svo drveće.

Ovaj dio znanja spada u takozvanu Magiju Biljaka i alkemičari prošlih stoljeća doveli su je do savršenstva.Uzmi pola šake tamjana ili smolavih suza više crnogoričnog drveća. Zatim uzmu punu šaku svježeg lišća lopoča bijele boje (Nymphaea alba) i izreži ga na komadiće, ovlaš posuši na suncu, a zatim ga stucaj u stupi u prah. Prahu dodaj nekoliko kapi krvi iz kažiprsta lijeve ruke i nekoliko kapljica ranojutarnje rose, pa zatim dodaj smolavih suza ili tamjan.Izmiješaj kako bi se lopočev prah pripio o smolave suze ili grumenčiće tamjana. Osuši.

Dobila si snažno pomagalo za kađenje koje pomaže pri izazivanju vizija i pri proricanju svih vrsta, ali isto tako pomaže i osobama u kojih je san slab ili nikakav. Ovo se kadi samo navečer, bilo kojeg dana u tjednu, po potrebi.

Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitimeMon Sep 24, 2012 4:00 pm

Treba se prisjetiti da je na Zemlji nekada bilo doba u kojem je glavnu ulogu u narodnom Panteonu bogova igrala jedna zena, Boginja.U Neolitiku, ona je bila jedino bozanstvo koje je vladalo ljudskim sudbinama.U to doba zene su igrale unutar drustva neosporno glavnu ulogu kao svestenice, prorocice i samanke. Tada se nije donosila ni jedna odluka a de se prethodno preko svestenica nisu potrazili savjeti i dopustenja od Boginje. No, sa razvojem muske moci i na putu prema muskoj premoci, Bog-osoba muskog roda-dobio je jednaku vaznost kao i Boginja, kojoj je u prethodnom razdoblju on bio iskljucivo i samo suprug bez ikakvih vladalackih moci,


U doba civilizacija Sumera, Egipta, Asirije, Babilona, Krete i klasicne Grcke niko uopste nije ni pomisljao negirati ili umanjivati vaznost koju su u svakodnevnici igrala zenska bozantsva. Ako i nije tada bila najveca i najcjenjenija Boginja je bila barem ravnopravna sa Bogom.Ideja o Bogu koji je nadmocniji Boginji, dakle o muskracu koji je u svemu nadmocniji zeni, rodila se dolaskom monoteistickih patrijarhalni religija, tek mnogo vijekova iza tog, u vrijeme kada je religija odijelila duh od tjelesnosti a bozansko od Prirode. Po razmisljanju tih monoteistickih patrijarhalni religija muskarcu je pripalo sve ono sto vezano uz cistocu i duhovnost a zenama svo materijalno i destruktivno. Najilustrativniji primjer toga je hebrejska prica o Adamu i Lilit, koju je Bog stvorio odmah iza Adama, a od iste gline od koje bijese napravljen i prvi muskarac. Zbog toga su oboje bili u potpunosti ravnopravni. Lilit je u tome uzivala a Adam je bjesnio. Posebno bi ga razbjesnilo kada bi u spolnom aktu Lilit bila iznad njega i kada bi vizuelno ona dominirala nad njegovim tijelom. Adam je smatrao kako je mjesto muskarcu nad zeninim tijelom u spolnom aktu, a da bi se i na taj nacin pokazalo ko je glavni i ko treba vladati. S vremenom je Adamov bijes bio sve veci a svadje sa Lilit sve ucestalije, dok ga ona konacno jednog dana nije napustila i otisla zivjeti sama, slobodna, u neku spilju uz Crveno more. Tamo je postala ljubavnica demona Asmodeja koji ju je smatrao ravnopravnom sebi a iz njihove veze se porodilo na hiljade demona inkuba koji se nocu zavlace u ljudske nastambe kako bi lezeci na spavacima simulirali spolni akt. Kasnije je Adam pozalio sto je sam pa je od Boga isnubio novu zenu.No kako su oboje - i Bog i Adam - bili muskarci, slozili su se kako druga zena treba biti podlozna muskom rodu u svemu, pa cak i u svom nastanku. Zato je Bog Evu stvorio od Adamovog rebra, a zbog cega je patrijarhat bio toliko popularan i omiljen vijekovima, da ne kazem muskarcima potpuno prihvatljiv i razumljiv. Patrijarhat je srusilo tek opste zensko pravo glasa. Prisjecate li se otada je ono? Tek od vremena izmedju Prvog i Drugog svjetskog rata, u 20 vijeku.

Afrodita u Grckoj, Lakshmi u Indiji, astecka Xochiquetzal i Vudu boginja Erzulija bez obzira na razlicitost vremene postovanja imaju nesto zajednicko: na ovaj ili onaj nacin su povezane sa vodom, vole cvijece, dragulje i obojane, zivahne predmete. To su boginje koje vole zivot, boginje ljepote, ljubavnog uzivanja, spolnih naslada.
Pogledajno samo spisak uz sto je sve vezana rimska bozica Venera. Spisak je sastavio dobro znani mag Cornelius Agrippa 1533. godine, iz njegovog je djela "Okultna filozofija", koju danas tako rado mnogi kradu i prepisuju, prodavajuci Agrippine ideje pod svoje.Dakle:
-Uz postovanje bozice Venere vezani su elementi zrak i voda, a od organskih tvari krv, sluz i sjeme. Uz Veneru je takodjer vezan i duh covjeka.Od okusa, pripadaju joj slatko i masno, ali i sve covjeku ukusno. Od metala uz Veneru su vezani srebro i bakar, a od ukrasnog kamenja beril, krizolit, smaragd, safir, zeleni dijasper, korniol, lapislazuli, koralj i sve ono drago kamenje koje se prelijeva bijelom i zelenom bojom. Od biljaka uz Veneru su vezani ljubica, verbena, valerijana, timijan, mahovina, sandalovina, korijandol i gospina trava. Od plodova pod njezinim su utjecajem naranca i smokva a za ovu prvu se tvrdi kako je prvi primjerak posadila upravo vlastorucno sama Venera na otoku Cipru. Uz ranojutarnju Veneru vezu se ruze a uz kasnovecernju Veneru smrca. Od zivotinja pripadaju joj macka, kunic, ovca, koza, posebice kozlici te jarac za kojeg se prica kako se odaje spolnom uzivanju vec sedmog dana nakon porodjenja. Od ptica Veneri pripadaju drozd, labud, pelikan, lastavica, divlja guska, gavran, golub, grlica, vrabac, orao, zdral i kos...

Svestenice bozice ljubavi u starim civilizacijama nisu samo njene sluskinje i ropkinje. U izvjesnim situacijama one su otjelovljenje same Bogije i odlaze u krevet sa odabranim muskarcima kako bi ritualno osigurale napredak zemlje, grada ili kraljevstva. Kod Sumeraca, na primjer, kralj je produzavao pravo svog vladanja provodjenjem jedne noci u godini u krevetu sa vrhunskom svestenicom bozice Istar, pri cemu se oboje nisu molili vec bavili vrlo konkretnim gimnastikama. Isto je vrijedilo, na primjer, i kod Kelta, ciji je plemenski vodja bio obavezan jednom godisnje oploditi zemlju koja je pripadala plemenu i to javnim snosajem sa svestenicom Boginje pred svim suplemenicima. Potomci rodjeni iz ovakvih ritualnih snosaja bili su posebno slavljeni i postivani ka bozija djeca i mnogi od njih su postajali carobnjaci, svestenici i proroci. Seks i tjelesnost su u svim kultovima posvecenima Boginji igrali vaznu ulogu kao proces stvaranja u kojem je upravo zeni namjenjena fundamentalna uloga.

Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitimeMon Sep 24, 2012 4:01 pm

Glavni se blagdani nazivaju Sabatima. Njih je četiri, te se između njih datumski pojavljuju spomenuti manji blagdani. Blagdani su, u skladu sa prirodom, podijeljeni na ekvinocije i solsticije, pošto su stari pogani slavili nova doba s obzirom na promjene u prirodi koje su zamijećivali, kako su se vremena mijenjala.
Božica rađa sina, Boga, na blagdan Yule. Yule (iliti Božić) je također i zimski solsticij. To je vrijeme najvećeg mraka na zemlji, odnosno, to je doba kada je dan najkraći u cijeloj godini. S obzirom da je po poganskom vjerovanju Bog koga je rodila Božica, sunce, odnosno Bog sunca - smatra se da se na taj dan i sunce ponovno rađa. Božica mukom prolazi kroz zimsko doba svoga konačnog porođaja te se nakon toga odmara. Tada se pale svijeće i sva druga dostupna svjetla, u znak slavljenja rođenja Boga. Ovaj blagdan obično se slavi oko 21. prosinca.

U današnje doba taj je dan isto tako i podsjetnik na ponovno rođenje koje uvijek slijedi iza smrti. To je vrijeme kada se zahvaljuje Bogovima što su nam dali snage i proveli nas kroz mrak zime koji je prisutan. Gledamo sa zahvalnošću na naša stara postignuća,

Nakon Yula, po kalendaru slijedi Imbolc, slavljen kalendarski 2. veljače. U engleskoj literaturi često je spominjan i kao "feast of Brighid", prema keltskoj Boginji liječenja, poezije i kovača, te vatre - koja se naziva Brighid. Na ovaj se blagdan slavi nadolazeće proljeće. Božica se oporavila od rođenja. Svjetlost mladoga Boga sunca probija se i postaje sve jača, a samim time i dani sve duži. Ovaj se blagdan također naziva još i svetkovinom baklji ,Oimelc, te Lupercalia.

Ime "Imbolc" u prijevodu znači "u mlijeku", jer se u to doba kod trudnih ovci, počinje stvarati mlijeko za mladunčad, te na taj način seljaci uvijek znaju kada nadolazi proljeće.

Ovo je doba dobro za promišljanje o našim budućim željama i planovima, koje ćemo ostvariti. Molimo Bogove da nam daju snage da to i učinimo. Boje ovoga blagdana su zelena, bijela i narančasta, a biljke specifične za ovaj dan su svi vijesnici proljeća.

Potom slijedi Ostara (iliti Uskrs), odnosno prvi dan "pravoga" proljeća, koji se slavi 21-og ožujka. To je također i proljetna ravnodnevnica (poznat također kao vernalni ekvinocij), vrijeme kada je sunce na svojoj najsjevernijoj točci... Na ovaj dan priroda se budi i svjetlost počinje nadjačavati tamu, jer su sada konačno dani jednako dugi kao i noći. Božica je sada u naponu snaga, te blagoslivlja zemlju, podarujući joj plodnost. Snaga mladoga Boga sunca sve više raste i jača. To je dan kada se u biti slavi Božica plodnosti, čije je ime prema sjevernjačkoj mitologiji, Ostara.

Ovaj blagdan simboliziraju jaja raznih životinja te mladi zečevi, kao i drugi simboli plodnosti i ponovnog života u prirodi, nakon dugog razdoblja zime. Boje Ostare kao blagdana su zelena i žuta, a biljke: violete, irisi te sve drugo voće i proljetno cvijeće u cvatu.

Nakon Ostare, slijedi Beltane, poznata i kao May Day, blagdan koji se slavi 1. svibnja. U ovo doba mladi Bog dostiže svoju punu snagu te postaje muškarac. Zaljubljuje se u Božicu, koja mu se podaje, te ona ponovno ostaje trudna. Na ovaj se dan slave muški i ženski pol u prirodi, te njihovo zajedništvo i ujedinjenje. Život se obnavlja, sve vrvi od životne energije i snage, a životinje u prirodi u ovo se doba pare.

Na ovaj se dan pale velika svjetla, tj. baklje u čast Boga plodnosti Belenosa. Isto tako, na velike se drvene kolce vješaju raznobojne duge trake, koje vijore na vjetru. Kolci simboliziraju falus, muški pol u prirodi, a trake ženstvenost, ženski pol.

Cvijeće i bilje, koje je u proljeće posađeno, sada pupa. Bilje specifično za ovaj blagdanski dan jest općenito svo cvijeće koje u ovo doba pupa, a pogotovo ruža i ljiljan te razne trave. Boje ovoga blagdana su zelena, plava, žuta i blago ružičasta. Zanimljivost vezana uz ovaj blagdanski dan jest ta da su stari poganski narodi smatrali kako će djeca začeta na ovaj dan, imati posebne moći i biti veoma osobita i nadarena.

Midsummer, odnosno Litha, blagdan je koji slijedi nakon Beltanea. To je ljetni solsticij. Slavi se 21. lipnja, na prvi dan ljeta. Ovo je doba kada su priroda, njena plodnost i snaga na svome apsolutnome vrhuncu i samim time kraju, pošto iza ovoga razdoblja ciklus lagano ponovno kreće "silaznom" putanjom. Priroda je okupana u plodnosti Boga i Božice. Ovo je doba pogodno za magijske rituale gotovo svake vrste.

Na taj se dan slavi festival nazivan "Feast of Faery". Isto tako, ovo doba trebali bi iskoristiti zagledavši se u sebe te vidjeti kako smo iskoristili svoje potencijale i obavili i ostvarili predhodne planove i htijenja.

Lavanda, kamilica, ruže, ljiljani te ivančice, cvijeće su ove blagdanske svečanosti. A boje koje ga obilježavaju su plava, zelena i žuta.

Lughnasadh, Lammas- je slijedeći po redu blagdan, a pada na 1. kolovoza. To je svečanost povodom prve žetve, tj. svečanost Boga Lugha - Boga Sunca prema keltskoj mitologiji.
Biljke su dale svoje dozrele plodove. I na taj način, ispustivši na tlo svoje sjeme, ponovno počinje prirodni ciklus. Kako u prirodi nestaje snage, tako slabi i Bog sunca. Tama ponovno preuzima vladavinu i Božica s tugom shvaća da njena ljubav, Rogati Bog polako umire. Pa ipak, on živi i dalje u njoj kao plod njihove ljubavi.

Ovo je vrijeme kada trebamo zahvaliti Bogovima prirode na žetvi i sjetvi, te vrijeme kada slavimo snagu i zdravlje. Na taj se dan također slave i Bogovi zrnja- Demeter i Ceres.

Boje ove svečanosti su žuta, smeđa, zelena i narančasta. A biljke koje ju obilježavaju su: suncokreti, bobice i općenito, plodovi sabrani u žetvi.

Mabon ili jesenji ekvinocij, blagdan je koji se obično slavi na 21. rujna, a obilježava kraj žetve. Ovo je vrijeme kada se Bog priprema za svoju skoru smrt te se oprašta od svoga fizičkog i psihičkog tijela, znajući da će jednoga dana, s ponovnim početkom ciklusa, biti ponovno rođen.Dan i noć sada su ponovno jednako dugi. Ovo je isto tako i doba zahvalnosti, meditacije te evaluacije postignutog kroz plodno razdoblje. Slijedi priprema za mračno doba godine.

Ovaj blagdan obilježavaju lješnjaci, orasi, kukuruz, hrast te šišarke s borova drveta. Boje Mabona su narančasta, tamno crvena, žuta i smeđa.

Nakon Mabona, slijedi Samhain te je njime sam prirodni ciklus završen, odnosno počinje iznova.

Samhain je nova godina poganskoga kalendara, a slavi se 31. listopada.

U američkoj kulturi ovaj je blagdan poznat i pod nazivom "Halloween", odnosno "Noć vještica". U kršćanskome kalendaru ovaj se blagdan slavi na gotovo isti datum te ga se naziva "Svi sveti" ili "Sisvete".

Samhain obilježava dan kada je granica između svijeta mrtvih (svijet sjena) i svijeta živih, najtanja. Na taj dan pogani slave i štuju svoje pretke, odnosno to je vrijeme zamišljanja nad svojim korjenima te zahvaljivanja svojim mrtvim predcima...općenito doba refleksije nad vlastitim životom. Bog sunca je napustio Božicu, te otišao u podzemni svijet. Slijedi doba zime i mraka.
Bilje i drveće koje je specifično za ovaj dan jest: bundeva, kadulja, krizantema, hrast, jabuke, te sve vrste oraha i oraščića. Boje:narančasta.
Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
Sponsored content
Rituali i spellovi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rituali i spellovi   Rituali i spellovi - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down
 
Rituali i spellovi
Na vrh 
Stranica 2/2Idi na stranicu : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
arcanum :: Spiritualnost :: Rituali i čarolije-
Idi na: