arcanum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Cilj ovog foruma je okupljanje što većeg broja magijskih iskustava i podataka o paganizmu na jednom mjestu, te stvaranje jedinstvene zajednice.
 
HomeHome  TražiTraži  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  
Novi članovi, dobrodošli. Blessed be.

 

 RITUALI, Kabalistički krst

Go down 
AutorPoruka
PhoenixBroj komentara : 1
Join date : 2009-01-18

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeMon Mar 02, 2009 6:44 pm

Ove tehnike ili "rituali", i njihove razne varijacije, predstavljaju komplet koji svaki pretendent na poziciju maga, mistika ili šamana mora imati na raspolaganju, u svojoj osnovnoj, ličnoj listi uvežbanih tehnika. Sve ove tehnike se zasnivaju na kvintesencijalnim tehnikama koje se mogu naći u svim školama misticizma i magije, kako starim tako i novim, Istočnim i Zapadnim, u jednoj ili drugoj formulaciji. Sve druge tehnike (kao sto su invokacija, evokacija, divinacija, itd.) su, kao sto ih Hinduisti nazivaju, siddhi, sto doslovno znači "moći", ali sa impliciranom konotacijom sekundarnosti i nepotrebnosti (pogotovo u smislu praktične svakodnevnih i/ili egocentričnih praksi, ličnih i tuđih).

Sa redovnom praksom ovih mentalnih tehnika, i fokusom na Boga/Boginju, Bramana, Tao, ili ekvivalent u vašem ličnom sistemu vere, aspirant bi trebao da uspostavi, zaštiti, održi i postigne ravnotežu svog mentalnog stanja u odnosu na i unutrašnji i spoljašnji fluks, što se onda, kao posledica, pokaze i na fizičkom nivou.

Iako su "rituali" predstavljeni ovde Judeohrišćanski orjentisani, budući da potiču prevashodno iz materijala Zlatne Zore, imena odgovarajućih entiteta mogu biti zamenjena (sa, na primer, Gnostičkim IAO ili IEAOU, Indijskim OM, Kroulijevim Indijsko-Egipatskim AUMGN, itd.). Takođe, na primer, u relaksacionom ritualu zamišljeni osmeh moze preuzeti mesto vizualizovane lopte zlatnog svetla; itd.Ritual Relaksacije
(iz "Moderne Magije" D. M. Krega, str. 7)

1. Sesti ili leći na mesto na kome nećete biti uznemiravani najmanje pet minuta. Setite se da isključite telefon. Smestite se u udobnu poziciju. Ako sedite, leđa bi trebalo da vam budu prava. Bez obzira da li ležite ili sedite, ni noge ni ruke ne treba da vam budu ukrštene. Ako sedite, stavite ruke u krilo, sa dlanovima nadole. Oči treba da budu zatvorene.

2. Vizualizujte kuglu divne, tople svetlosti koja vam okruzuje stopala. Ako ne možete da "vidite" kuglu svetlost kada je vizualizujete, to je u redu. Samo znajte da je ona tamo: znajte da bi ste je videli kada bi vaša sposobnost vizualizacije bila veća. Kugla tople zlatne svetlosti uvek donosi mir i potpunu opuštenost. Gdegod da kugla ode, napetost nestaje. Pustite kuglu da pocne da se krece, i osetite kako vam se stopala ispunjavaju toplim, zlatnim sjajem mira i opustenosti.

3. Sada dozvolite kugli da se podigne kroz vaše noge, i uvis kroz vaše telo. Onda joj dozvolite da siđe niz vaše ruke, do prstiju, i konačno uz vrat do glave, dok ne budete potpuno prekriveni zlatnim svetlom mira i relaksacije, i dok sva napetost ne nestane. Ako osetite napetost u bilo kom delu tela, pošaljite kuglu svetlosti tamo, i sva napetost će nestati.

4. Ostanite par minuta u ovom stanju duboke opustenosti. Zapamtite da se uvek mozete vratiti u ovo stanje prostim prolaskom kroz ritual relaksacije. Ako imate problema sa spavanjem, probajte da izvedete ovaj ritual pre nego sto legnete, umesto da patite ili uzimate potencijalno opasne tablete. Budite jedno sa sobom.

5. Kada ste spremni da izađete iz ovog stanja duboke opuštenosti, udahnite duboko tri puta, i osetite kao vam svež život i sveža energija ulaze u telo sa svakim dahom. Setite se da zabelezite sva iskustva u svoj ritualni dnevnik

Kabalistički Krst

1. Drži čelični bodež u desnoj ruci, ili koristi kažiprst desne ruke. Okreni se ka Istoku.
2. Dodirni celo, i kazi Ateh.
3. Dodirni grudi (ili pokaži naniže sa rukom ispred prepona) i kaži Malkut.
4. Dodirni desno rame i kaži Ve-Gebura.
5. Dodirni levo rame i kaži Ve-Gedula.
6. Sastavi ruke ispred sebe, i kaži Le-Olam.
7. Postavi bodež između prstiju (ili drži ruke spojene kao u molitvi), pokaži uvis, i reci Amen.

'Ateh (Jer tvoje je) Malkuth (Carstvo) Ve-Geburah (Moć) Ve-Gedulah (Slava) Le- Olam (Zauvek), Amen. '

Kroulijevska verzija, iz "Moderne Magije"
1.-2. Kao u prethodnom opisu.
3a. Dotakni grudi i kaži Aivaz.
3b. Pokaži ka stopalima i kaži Malkut.
4.-7.Kao u prethodnom opisu.

Napomena: bilo kakvo značajno ime moze da se ovde koristi umesto Aiwass. Međutim, to ime treba da ima posebno lično značenje za izvođača, i da predstavlja njegovog/njenog Svetog Anđela Čuvara, tj. Više Sopstvo. Idealno, kroz rad, izvođač će saznati ime svog ličnog boga, i koristiće ga na ovom mestu.

Evo...ovo sam našao na jednom forumu, prepisao u KNJIGU SJENKI i podijelio s vama.......Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
Ne mogu da se ulogujem!MG

Ne mogu da se ulogujem!MG

Broj komentara : 29
Join date : 2008-10-13
Age : 27
Mjesto : Beograd

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeTue Mar 03, 2009 5:37 am

pretpostavljam i isprobao si?
Na vrh Go down
Freya

Freya

Broj komentara : 16
Join date : 2009-03-10
Age : 34

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Otvaranje Vatrenog Kruga Zaštite   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSat Mar 21, 2009 1:44 pm

Neki dan sam razgovarala sa jednom djevojkom koja se počela baviti Vještičarstvom i pitala me KAKO DA OTVORIM SVOJ KRUG? POSTOJI LI IŠTA ŠTO ĆE ME ŠTITITI OD UROKA ILI NEGATIVNE ENERGIJE?Odgovorila sam da postoje dva načina:

1. Klasičnoo otvaranje Kruga ( dakle,blagoslovimo prostor, prizovemo V. Boginju, Kule straže i Elemente; prvo Istok-Zrak pa ostale...) i to je malo komplikovaniji način za početnike jer treba poznavati ''tehniku'' invokacije, imaginacije i meditacije. Literatura je poprilično bogata, ali je ''zabrljana'' od autora do autora.

2. ''Planetarno otvaranje Vatrenog Kruga Zaštite'' je malo jednostavnijeg karaktera i to je naše duhovno otvaranje kruga u kojem se mi susrećemo s planetarnim moćima svoje ličnosti i s Kosmosom.

Zašto se zove Vatreni Krug Zaštite?

Zove se zato što se prvo prizivaju stražari Juga i elementi Vatre!

Vjerujte mi na riječ da sam u svom desetogodišnjem iskustvu svega 2 puta uradila ovaj prvi način!

Drugi način je dosta dublji, on je dio Vas.

One jadne žene ( vještice), koje su spaljivane za doba Inkvizicije, su upravo radile ovaj drugi način pred svoju kobnu sudbinu.
Vatreni Krug Zaštite je postao dio njih-nisu imale vlastite životne i materijalne želje- njih je u tom momentu interesovalo samo njihovo unutarnje JA, njihova Kosmička moć i duhovna borba. One su se u tim momentima spajale s Onostranim svijetom. kako bi ovi naši laici rekli BILE SU U TRANSU

Upravo zbog toga nisu ni osjetile bol dok su gorile; poznato je da su čak i bile tihe.

Mislim da bi bilo lijepo da ovaj ritual Samozaštite podjelim sa Vama ( već sam nekima i rekla) pa izvolite pročitajte:

VATRENI KRUG ZAŠTITE-

1. Zatvorimo oči i skoncentrišemo se na određen prostor ( ja savjetujem da zamislite jednu lijepu zvjezdanu noć).

2. Zamislimo plavo-crven plamen koji se nalazi ispred nas.

3. Taj plamen ispušta svoje iskre, a one puzaju pred nama i penju se visoko na naše zamišljeno zvjezdano nebo sve do zvijezda. Plamičci sijaju i redaju se u obliku kruga iznad naše glave.
4. Stanemo u pravcu Juga. Dignemo ruke i zapljesnemo dlan od dlan izgovarajući iz sve snage OSSS (produžimo glas '' s'')

5. Spustimo ruke, podignemo desnu pod uglom od 90°,ispružimo kažiprst desne ruke, i kažemo EX PANO OSS u sebi.

6. Ponovimo isti postupak sa Zapadom, Sjeverom i Istokom - dakle, pratimo strane svijeta od Juga u pravcu kazaljke na satu.
7. Kad ponovo dođemo ''licem u lice'' s Jugom, znači kad izvršimo krug po stranama svijeta, stanemo i pljesnemo 3 puta dlanom od dlan izgovarajući sva tri puta OSSS.

Stvorili smo svoj Vatreni Krug Zaštite koji će nas štititi od negativnih uticaja; dovešće nas u harmoniju i vezu s ličnom planetarnom moći; na nas tuđe čini neće djelovati. Osjetiti ćemo ravnotežu i smiraj svoje lične konstruktitivnosti. Postajemo s svojim Krugom nedodirljivi.

7. Za prekid ovog Vatrenog kruga Zaštite potrebno je stati u pravcu Juga i plješčući rukama izgovoriti EX SO.

Preporučujem svima, koji se opredjele za ovaj način, da obnove svaki dan svoj krug tako što prekinu i ponovo urade isti u kratkom vremenskom roku.

Probajte! Svidjeće Vam se!

Blagoslovljeni budite!
Na vrh Go down
Freya

Freya

Broj komentara : 16
Join date : 2009-03-10
Age : 34

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSat Mar 21, 2009 1:47 pm

[quote="Freya"]Neki dan sam razgovarala sa jednom djevojkom koja se počela baviti Vještičarstvom i pitala me KAKO DA OTVORIM SVOJ KRUG? POSTOJI LI IŠTA ŠTO ĆE ME ŠTITITI OD UROKA ILI NEGATIVNE ENERGIJE? Odgovorila sam da postoje dva načina:

1. Klasičnoo otvaranje Kruga ( dakle,blagoslovimo prostor, prizovemo V. Boginju, Kule straže i Elemente; prvo Istok-Zrak pa ostale...) i to je malo komplikovaniji način za početnike jer treba poznavati ''tehniku'' invokacije, imaginacije i meditacije. Literatura je poprilično bogata, ali je ''zabrljana'' od autora do autora.

2. ''Planetarno otvaranje Vatrenog Kruga Zaštite'' je malo jednostavnijeg karaktera i to je naše duhovno otvaranje kruga u kojem se mi susrećemo s planetarnim moćima svoje ličnosti i s Kosmosom.

Zašto se zove Vatreni Krug Zaštite?

Zove se zato što se prvo prizivaju stražari Juga i elementi Vatre!

Vjerujte mi na riječ da sam u svom desetogodišnjem iskustvu svega 2 puta uradila ovaj prvi način!

Drugi način je dosta dublji, on je dio Vas.

One jadne žene ( vještice), koje su spaljivane za doba Inkvizicije, su upravo radile ovaj drugi način pred svoju kobnu sudbinu.
Vatreni Krug Zaštite je postao dio njih-nisu imale vlastite životne i materijalne želje- njih je u tom momentu interesovalo samo njihovo unutarnje JA, njihova Kosmička moć i duhovna borba. One su se u tim momentima spajale s Onostranim svijetom. kako bi ovi naši laici rekli [i]BILE SU U TRANSU[/i]

Upravo zbog toga nisu ni osjetile bol dok su gorile; poznato je da su čak i bile tihe.

Mislim da bi bilo lijepo da ovaj ritual Samozaštite podjelim sa Vama ( već sam nekima na private i rekla) pa, molim Vas, izvolite pročitajte:

VATRENI KRUG ZAŠTITE-

1. Zatvorimo oči i skoncentrišemo se na određen prostor ( ja savjetujem da zamislite jednu lijepu zvjezdanu noć).

2. Zamislimo plavo-crven plamen koji se nalazi ispred nas.

3. Taj plamen ispušta svoje iskre, a one puzaju pred nama i penju se visoko na naše zamišljeno zvjezdano nebo sve do zvijezda. Plamičci sijaju i redaju se u obliku kruga iznad naše glave.
4. Stanemo u pravcu Juga. Dignemo ruke i zapljesnemo dlan od dlan izgovarajući iz sve snage OSSS (produžimo glas '' s'')

5. Spustimo ruke, podignemo desnu pod uglom od 90°,ispružimo kažiprst desne ruke, i kažemo EX PANO OSS u sebi.

6. Ponovimo isti postupak sa Zapadom, Sjeverom i Istokom - dakle, pratimo strane svijeta od Juga u pravcu kazaljke na satu.
7. Kad ponovo dođemo ''licem u lice'' s Jugom, znači kad izvršimo krug po stranama svijeta, stanemo i pljesnemo 3 puta dlanom od dlan izgovarajući sva tri puta OSSS.

Stvorili smo svoj Vatreni Krug Zaštite koji će nas štititi od negativnih uticaja; dovešće nas u harmoniju i vezu s ličnom planetarnom moći; na nas tuđe čini neće djelovati. Osjetiti ćemo ravnotežu i smiraj svoje lične konstruktitivnosti. Postajemo s svojim Krugom nedodirljivi.

7. Za prekid ovog Vatrenog kruga Zaštite potrebno je stati u pravcu Juga i plješčući ( jednom) rukama izgovoriti EX SO.

Probajte! Svidjeće Vam se.

Molim Vas, samo radite u miru, duboko skoncentrisani na Vatreni Krug Zaštite; nemojte biti nestrpljivi da što prije završite. Polako i, naravno, bez ometanja prisutnih.

Preporučujem da oni, koji se opredjele za ovaj način, svaki dan obnove svoj Krug tako što prekinu i ponove isti što kraćem vremenskom periodu!
Svakako je da oni, koji se opredjele za onaj prvi nečin, ne prave grešku ako je njihova odluka takva.

Oprostite što sam prekopirala isti text confused

Budite pozdravljeni, ostajte u miru!

Blagoslov s Vama!

Blessed Be
Na vrh Go down
magla

magla

Broj komentara : 81
Join date : 2009-02-19
Age : 30
Mjesto : Brčko

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSat Mar 21, 2009 8:21 pm

sve je super ali ja i feyra se nismo bili slagali oko jende sitnice,

u vezi kruga i ja joj se izvinjavam jer nisam shbatio sta je htela reci ovim:

ona je mislila na vatreni krug a ja na krug u opste i kaze ona meni okrenem se jugu ja kazem prvi element koji cu prizivat se nalazi na sjeveru(zemlja) pa smo se malo da nazovem svađali oko strane svjeta ,ja sam mislio na zemlju ,a ona na vatru ali ovo je samo vatreni krug zastite i sve je to ok i super. Kazem opet zna feyra vise nego ja ali ocu da kazem samo da mislilm da su pri stvaranju kruga jednako bitni i sva četiri elementa
Na vrh Go down
Freya

Freya

Broj komentara : 16
Join date : 2009-03-10
Age : 34

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSun Mar 22, 2009 1:14 pm

Pa da, nismo se razumjeli i naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje i svoju riječ.

Blagoslovljeni budite
Na vrh Go down
magla

magla

Broj komentara : 81
Join date : 2009-02-19
Age : 30
Mjesto : Brčko

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeMon Dec 20, 2010 1:20 am

uskoro ce Yule/Zimska kratkodnevica imal ko kakav ritual za to ???? ja nisam do sad slavio prazike wicce ali jesam radio meditaciej i vizulacije nista kokretno imali neko kakwu ideju sta treba uradit na koji nacin ,postojili kakav konkretan ritual ???
Na vrh Go down
magicgirl181

magicgirl181

Broj komentara : 218
Join date : 2011-10-15
Age : 23
Mjesto : Zenica,BiH

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeMon Apr 30, 2012 4:47 pm

Imam jedno pitanje za Freyu ili bilo koga ko zna odgovoriti Very Happy
Šta ako vatra nije naš element?Ima li to zapravo ikakve veze sa našim elementom?
Na vrh Go down
Aphrodite7

Aphrodite7

Broj komentara : 16
Join date : 2011-11-20
Age : 22
Mjesto : Zenica,BiH

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeMon Apr 30, 2012 8:21 pm

magicgirl181 (citat):
Imam jedno pitanje za Freyu ili bilo koga ko zna odgovoriti Very Happy
Šta ako vatra nije naš element?Ima li to zapravo ikakve veze sa našim elementom?
Ne vjerujem scratch Možda da pokušaš pa da vidiš ima li to veze s našim elementom scratch
Na vrh Go down
magla

magla

Broj komentara : 81
Join date : 2009-02-19
Age : 30
Mjesto : Brčko

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeTue May 01, 2012 1:08 pm

vako rituale treba raditi u skladu sa trenutnom energijom i onim sto zelis da uradis ... sami mi dominiramo nad nekim elementom ali ne u svim oblastima naprimer 6 kuca horoskopa u prirodnom horoskopu pada pod djevicu i elemet zemlje pa ako oces poso (6. kuca ) meni je ona slucajno u jarcu koji je isto zemljani znak pa nije problem pojacat zemlju ,ali nekome je u ovnu e tada taj mora za to zivotno polje pojacavat element vatre...nama vladaju sva 4. elementa samo neki su dominantniji ,dominantnije elemente netreba pojacavat i naglasavat jer preteranost jednog elementa unisti coveka ...prevelika voda vodi u depresije,prevelika vatra buntovnisto ,vazduh covek ima prejak ego pati od uticaja sredine oce da i sudija i kadija ,i prenaglasena zemlja mozemo reci pohlepa zelja za materijalizmom uvek malo ... znaci cilj je dovest u ravnotezu elemente i pojacavat one koji najmanje vladaju vama... Pojacavanjem jednog elementa pojacava se kompletan uticaj toga elementa pa naprimer ako nekom zemlja donosi tezak fizicki napor ,a isto donosi dobar poslovni uspjeh ti ako zelis poslovni uspjeh kad pojacas i dobijes ga ...gratis ti dodje tezak fizicki napor... zato treba pokusat maksimalno uskladit za najvecu dobit najmanji napor... pojacavat i jos po nesto xD
Na vrh Go down
magicgirl181

magicgirl181

Broj komentara : 218
Join date : 2011-10-15
Age : 23
Mjesto : Zenica,BiH

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeTue May 01, 2012 4:32 pm

Oj,maglice,spašavaš mi život Laughing
Samo...možeš li mi pomoći malo oko svega ovoga?
Kada sam određivala svoj element,gledala sam karakteristike svakog elementa.Najviše mi je odgovarao zrak.Onda sam poslušala savjet frendice i pogledala svoj element po zodijaku,i skužila da mi opet najviše odgovara zrak,jer je blizanac zračni element i uklapa se u sve što sam dosad zaključila.I od tada i koristim zrak kao "moj element"
Međutim,sada kad si ti to rekao,primijetila sam da mi zaista i važi to što si ti naveo (u mom slučaju:patim od utjecaja sredine)
Je li to sada znači da više ne trebam koristiti zrak? Crying or Very sad
Na vrh Go down
magla

magla

Broj komentara : 81
Join date : 2009-02-19
Age : 30
Mjesto : Brčko

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeTue May 01, 2012 8:30 pm

hehe aj mi posalji na private datum , vreme i mesto rodjenja pacemo odrdit sta i kako xD

Naravno da ces koristit sve elemente ,samo to sto sam naveo je samo neke od opstih osobina elemenata,i ako za detaljniju analizu zahteva puno vecu dubinu ta potreba za ugledom i strah od uticaja sredine nemora biti izazvana elemntom vazduha Smile ali obicno jeste xD , i ma kolkiko se trudila u trenutku tvoga rodjenja vladala je takva energija i ta ce te energija uvek pratit kroz zivot nemoj pokusavat da je smanjujes jer ides protiv sebe ,NIKAD SEBE NETREBA OGRANICAVAT ali treba privlacit ono cega ti najvise nedostaje i na tome elementu maksimalno radit .ako ti smatras da je ti je potreban neki krug zastite za nesto taj krug moze biti od bilo kakve energije ali najbolje ce te stit krug od sva 4 elementa ,ali najaca odbrana ce biti na onom djelu gde ti je izrazen tvoj element a najslabija ces biti na onom djelu gde su elementi oslabljeni Wink
Na vrh Go down
Yamshid

Yamshid

Broj komentara : 49
Join date : 2012-09-16
Mjesto : Grad

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSun Sep 16, 2012 6:34 pm

Kakve veze ima Kabala i vještičarstvo? Ako je ovo forum posvećen paganstvu ili vještičarstvu onda mislim da ne treba postirat ništa drugo osim vještičiji rituala i opisa.
Na vrh Go down
http://anzotika.forumbo.net/
AleAzlxBroj komentara : 2
Join date : 2012-11-18

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Kabalisticki krst    RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeFri Nov 23, 2012 4:13 am

I Kabala i vjesticarstvo su drugaciji aspekti jedne odredjene stvari koja je Mentalna Transmutacija.
Kabalisticki krst se na primjer,koristi kod mnogih(da ne kazem vecine) rituala te kod evokacije u
standardnoj operaciji prethodi invokaciji pentagrama ili cuvara(andjela,elemenata,opis se mjenja zavisno
od autora).Mnogi rituali pocinju i zavrsavaju bas Kabalistickim krstom.
Ovdje treba napomenuti da,iako odredjene rijeci i formule imaju korespodenciju u kauzalnom svijetu
(do cega dolazi dugorocnom upotrebom ili voljnim spajanjem formula sa idejama koje na kraju vode do efekta)
Kabalisticki krst je u sustini samo promjena i adekvatno podesavanje percepcije operatora
na odredjen nivo sa kojeg je postizanje efekta(na daljinu ili drugacije) neizbjezno.
Njegova prakticna korist je u tome sto stvara mentalnu sliku prostora mjenjajuci njegove osobine
u korist operatora,koji u slucaju da pravilno poveze beskonacne vertikalno-horizontalne protoke prostora moze
odrediti njegovu pravu sustinu te time vrsiti utjecaj na bilo koje mjesto,bice ili objekat dok je u tom
odredjenom realizovanom stanju svijesti u kojem je sav prostor sadrzan u njegovoj percepciji te
podredjen njegovoj volji.Samim tim ovaj "ritual" nosi mogucnost realizaciju vanjstine i njenih protoka
u unutrasnjosti i obrnuto(u slucaju da je adekvatno razumno protumacen).
Na vrh Go down
Aradia

Aradia

Broj komentara : 106
Join date : 2012-09-27
Mjesto : Bihać

RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitimeSun Nov 25, 2012 8:36 pm

Yamshid ima pravo, kabalistički krst nema veze sa vještičarstvom i ta dva sistema nemaju nikakvu poveznicu. Vještičarstvo je religija prirode i njenih sila a kabala je kopija indijskog učenja o čakrama. Ne vidim zaista potrebe da se mješaju različiti sistemi i time kvari jedno predivno učenje i predivna filozofija prirode kakvu vještičarstvo u sebi gaji.
Na vrh Go down
Sponsored content
RITUALI, Kabalistički krst Empty
KomentarNaslov komentara: Re: RITUALI, Kabalistički krst   RITUALI, Kabalistički krst Icon_minitime

Na vrh Go down
 
RITUALI, Kabalistički krst
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
arcanum :: Spiritualnost :: Rituali i čarolije-
Idi na: