arcanum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Cilj ovog foruma je okupljanje što većeg broja magijskih iskustava i podataka o paganizmu na jednom mjestu, te stvaranje jedinstvene zajednice.
 
HomeHome  TražiTraži  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  
Novi članovi, dobrodošli. Blessed be.

 

 lekcija 1 - uvod u astrologiju :)

Go down 
AutorPoruka
magla

magla

Broj komentara : 81
Join date : 2009-02-19
Age : 30
Mjesto : Brčko

lekcija 1 - uvod u astrologiju  :) Empty
KomentarNaslov komentara: lekcija 1 - uvod u astrologiju :)   lekcija 1 - uvod u astrologiju  :) Icon_minitimeFri Mar 18, 2011 12:03 am

Još u doba Nostradamusa ljudi su proučavali planete i njihov uticaj na zemlju i tako proračunavali moguće dogaje.kako je vreme odlazilo znanje se sve vise gomilalo i dolazilo je do odstupanja pojedini načnia,kultura i nedoumica pa je astrologija podeljena na vise tipova :

- kineska astrologija,
- egipatska astrologija
- kletska astrologija
- zapadna astrologija (postoji tradicionalna stara i nova )

Ja cu na forumu najvise pričati o modernoj zapadnoj astrologiji .Otprilike svaka od ovih astrologija ima neke zanimljive podele kao sto su :

- Natalna astrologija
- Horarna astrologija
- Elekciona astrologija
- Sinastrija (uporedni horoskopi )
- Mundana astrologija
- Astrometeorologija

Natalna astrologija
ova vrsta astrologije se bavi kompletnim životom pojedinca .tu bi smo mogli nabrojat : psihološku strukturu, karakter, temperament, fizičke osobine osobe, odnos osobe sa okolinom i odnosa sa ljudima i situacijama koje nam život donosi. Natalna karta se izrađuje prema vremenu (datum, sat i minute) i mjestu rođenja, i ona je osnova svega, na njoj se temelje svi ostali horoskopi jer natalnom kartom coveku je zapisan njegov pogled na zivot i karakter odnosno svi njegvovi stavovi i celjevi a od tranzita i nas samih zavisi ocemoli odabrati tezi ili laksi put kroz zivot

Horarna astrologija
ova astrologija daje odgovor na konkretno pitanje. Astrološka karta se izrađuje prema vremenu i mjestu u trenutku u kojem je pitanje, jasno formulirano, postavljeno astrologu tj. on ga shvatio. Jednostavna i praktična, tumači se samo onaj dio karte koji je tematski obuhvaćen pitanjem.za ovu vrstu astrologije, obično se koristite pravila tradicionalne astrologije.

Elekciona astrologija
Ova Astrologija ima za cilj pronaći najpovoljniji trenutak za otpočinjanje nekog poduhvata. Elekciona karta izrađuje se u kombinaciji s natalnom tj. kartom osnivanja poduzeća i sl. No, ukoliko je u pitanju manje važna aktivnost ili podatci nisu poznati, elekciona karta se može izraditi zasebno, s tim da se u vidu ima dobar smještaj i povezanost onih elementa karte koji se odnose na prirodu i cilj planiranog poduhvata.

Sinastrija ili usporedna astrologija
ova grana astrologije je meni najdraza ona se bavi tumačenjem odnosa dvije osobe tako sto poredimo njihovihe natalnih karte pri čemu se pažnja obraća na sklad ili nesklad naglašenih znakova, elemenata i kvaliteta, međusobne planetarne aspekte, te utjecaj planeta jedne osobe na kuće i uglove natalne karte druge osobe. Također se mogu izraditi i horoskopi kombinacijom natalnih podataka obje osobe - kompozit, Davison horoskop.


Mundana astrologija
ova grana Astrologije obuhvaća sva zbivanja unutar država i naroda , od političkih, ratnih, gospodarskih, društvenih, do prirodnih uvjeta i nepogoda. Horoskopi se izrađuju prema vremenu i mjestu u kojem se događaj odvio ili započeo. Npr. horoskop države izrađuje se prema vremenu i mjestu proglašenja neovisnosti, uspostave novog režima.

Astrometeorologija
to je grana astrologije koja se bavi prognoziranjem vremena praćenjem i tumačenjem dnevnih kretanja planeta, pri čemu su najbitniji jaki aspekti koje tvore (naročito prema Suncu), zatim položaj planeta u znacima i elementima, dok su kuće zanemarive.


postoji jos i Ezoterijska astrologija - koja analizira i tumači horoskop koji se bazira na vjerovanju u karmu tj. reinkarnaciju.
Na vrh Go down
 
lekcija 1 - uvod u astrologiju :)
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
arcanum :: Spiritualnost :: Numerologija i astrologija-
Idi na: